Când se adaugă gelatina și usturoiul, de fapt, la piftie. Secretul celor mai experimentate gospodine Fanatik.ro” „prefix”:”@ 

Piftia este preparatul care nu lipsește de pe masa de sărbători a românilor. Fie că este vorba despre Crăciun sau Revelion, oamenii adaugă pe lista de preparate și piftia sau răcituri, așa cum mai este cunoscută. Piftia, preparat nelipsit de sărbători Piftia este un preparat tradițional, nelipsit de pe masa de sărbători. Românii o prepară diferit, în funcție de zonă, iar denumirea diferă și ea. Spre exemplu, în Moldova este numită străgheață, în Oltenia și Banat, plachie, iar în Ardeal, cocioane. Dar acestea nu sunt singurele denumiri. Cotoroage, piciorong, pistoseli, înghețătură, tremurici de porc și rasol. Acestea sunt restul denumirilor pe care este posibil să le auzi când vine vorba despre piftie. Indiferent de felul în care este numit acest… Read More

Categorie(i): Life, reteta, rețetă culinară 
Sursa: Fanatik.ro

Ultimele articole